01/11/2012

Date cookies


Aprofitant que la revista CUINA em va convidar fa poc a un taller del Pep Nogué a l'espai Bonpreu, he preparat aquestes galetes que vaig aprendre a fer allà com a debut de la meva primera aportació al blog Memòries d'una cuinera (faig tard, ho sé!). Boníssimes!

INGREDIENTS 

125gr de mantega
100gr de sucre
25gr de sucre morè de canya
30gr de mel
175g de farina fluixa
150gr de dàtils (sense os i trossejats)
Un grapat de festucs (pelats i a trossos grans)

Tamisar la farina i reservar. Amassar la mantega a punt de pomada amb els sucres i la mel. Afegir la farina poc a poc i al final, incorporar els dàtils. Fer les galetes amb la massa resultant i col·locar-les a la safata del forn, deixant un espai d'uns 3cm entre cadascuna. Coure 15 minuts a 160ºC. Retirar del forn i posar per sobre els festucs barrejats amb mel. Deixar refredar.


A la recepta original (del Jordi Roca), les galetes tenen forma de bola. Si us agraden així caldrà donar forma a la massa i deixar reposar a la nevera tota la nit. D'aquesta manera les galetes mantindran la forma un cop les enfornem.


Recently, I got an invitation (thank you to CUINA magazine) to attend a worshop hosted by Pep Nogué at Bonpreu premises. One of the recipes he prepared were these fantastic cookies I made later at home to contribute to Memòries d'una cuinera (I know I'm late, way too late!).

INGREDIENTS
125gr butter
100gr sugar
25gr brown sugar
30gr honey
175gr all-purpose flour
150gr dates (pitted and chopped)
A handful of pistachios (peeled and roughly chopped)

Sift the flour and set aside. In a bowl, whisk together butter, sugar and honey. Add the flour, gradually. Finally, add the dates. Make the cookies with the resulting dough and place them on a tray, leaving a 3cm gap between each one. Bake for 15 minutes at 160ºC. Remove cookies from the oven, sprinkle some pistachios mixed with honey on top, and allow to cool.

In the original recipe (by Jordi Roca), cookies are ball-shaped. If you like it this way, roll the dough into balls and let sit them overnight in the refrigerator. Thus, cookies will hold its shape a lot better when you bake it.